Animal Welfare Projects
																										       Jodipro vzw

Hoe kan u ons helpen?

 

 

 

Lid worden (meer info)

Vrijwilliger worden (meer info)

Sponsor worden (meer info)

Financiële steun (meer info)

Materiële steun (meer info)

Adoptie op afstand (meer info)

Tijdelijk opvanggezin worden voor een hond (meer info)

Tijdelijk opvanggezin worden voor een konijn (meer info)

 

 

Lid worden

 

Iedereen die de werking van Animal Welfare Projects - Jodipro vzw wil steunen kan zich aanmelden als lid. Onze lidmaatschappen lopen per kalenderjaar. Wie in de loop van het jaar echter lid wordt, betaalt per kwartaal waarin hij/zij lid wordt.

Wie in het 1e kwartaal (jan/feb/maa) lid wordt, betaalt een volledig kalenderjaar en krijgt 4 x per jaar onze nieuwsbrief. Wie in het 2e kwartaal (apr/mei/jun) lid wordt, betaalt 3/4e van het lidgeld en krijgt 3 nieuwsbrieven. Wie in het 3e kwartaal (jul/aug/sep) lid wordt, betaalt de helft van het lidgeld en krijgt 2 nieuwsbrieven. Wie in het 4e kwartaal (okt/nov/dec) lid wordt, betaalt 1/4e van het lidgeld en krijgt 1 nieuwsbrief. Zo betaalt iedereen een eerlijke prijs voor de periode waarin hij/zij lid wordt en start iedereen het volgende kalenderjaar in januari samen. Hieronder een kort overzichtje:

 

 

 

 

 

 

 

 

Wie lid wordt van AWP-Jodipro steunt de konijnenopvang en het ex-proefdierenproject en krijgt 4 x per jaar een digitale nieuwsbrief (per post versturen kan ook indien je geen internetaansluiting hebt) vol nuttige en leuke weetjes. Bovendien krijg je een korting van 10% bij aankoop van producten ten voordele van AWP-Jodipro op vertoon van je lidkaart. Om jezelf of iemand anders aan te melden als lid, of voor vragen hieromtrent, kan je contact opnemen met Heidi Witters via leden@jodipro.be

 

 

Naar boven

 

 

Vrijwilliger worden

 

We hebben een tof team waarin de vrijwilligers nauw samenwerken en ook buiten het werkveld van AWP-Jodipro een hechte groep vormen.

 

Samen maken we ons sterk voor een gemeenschappelijk doel: dierenwelzijn. Omdat het werk voor de dieren nooit zal afgerond worden, zijn wij steeds op zoek naar jonge dynamische vrijwilligers om ons team te vervolledigen.

 

Als vrijwilliger kan je uiteraard steeds rekenen op de nodige begeleiding van AWP-Jodipro zelf, maar daarnaast kan je ook steeds bij andere vrijwilligers terecht voor raad en daad.

 

Het team dat onze vrijwilligers vormen op het werkveld, zet zich ook daarbuiten verder: samen op café na een evenement, een etentje voor de vrijwilligers, een informatiedag, enz... . Zo blijven de vrijwilligers elkaar en ook zichzelf motiveren om zich te blijven inzetten voor dierenwelzijn. Uiteraard is niemand verplicht om deel te nemen aan deze activiteiten, maar alle vrijwilligers zijn steeds van harte welkom!

 

Als vrijwilliger kan je dus je vrije tijd nuttig besteden en tegelijkertijd ook een heleboel ervaring opdoen op diverse gebieden en veel nieuwe mensen leren kennen.

 

We trachten ook zoveel mogelijk variatie te voorzien in het vrijwilligerswerk, er wordt begeleiding en een vrijwilligersverzekering aangeboden en de vrijwilligers komen in een tof en jong team terecht waarin actief aan een gezamelijk doel gewerkt wordt.

 

Het vrijwilligerswerk bij AWP-Jodipro vormt een leuke en nuttige uitdaging en biedt je ervaring in diverse gebieden en dit in een nationale en internationale omgeving.

 

Indien u zich graag bij onze groep zou vervoegen om zo uw steentje bij te dragen aan dierenwelzijn, dan kan u steeds contact met ons opnemen via vrijwilligers@jodipro.be. Bij voorkeur voegt u een ingevuld aanmeldingsformulier en een recente foto toe.

 

Naar boven

 

 

Sponsor worden

 

Bedrijven die geïnteresseerd zijn om AWP-Jodipro te sponsoren, kunnen steeds contact opnemen met Wouter Bogaerts, onze verantwoordelijke PR & sponsoring, via pr@jodipro.be. Hij zal u uitgebreid op de hoogte brengen van de verschillende mogelijkheden tot sponsoring. Onze sponsors kunnen hun logo voor een bepaalde tijd op onze website plaatsen.

 

Enkele voorbeelden van sponsoring zijn:

 

- Materiële steun:

 

Materiaal dat rechtstreeks nodig is voor onze projecten, zoals hondenmanden, konijnenhokken, kennels, voeding voor de dieren, hals- en leibanden, enz... . Een eventuele optie is het doneren van beschadigd materiaal dat voor ons nog bruikbaar is, maar niet meer verkocht kan worden door uw bedrijf.

 

Materiaal dat wij gebruiken om onze algemene werking te kunnen verzekeren, zoals een partytent, klaptafels, papier, inkt, spandoeken, beeldschermen, een mascotte-kostuum, producten die wij kunnen verkopen t.v.v. AWP-Jodipro.

 

- Onze advertentie in uw magazine plaatsen.

 

- Financiële steun ter waarde van een bedrag naar keuze

 

- Financiële steun voor een bepaald project

 

- Plaatsen van uw advertentie in onze nieuwsbrief

 

Naar boven

 

 

Financiële donatie

 

De werking van onze projecten kost ons uiteraard handenvol geld. Daarom zijn wij steeds heel erg blij met iedere financiële bijdrage die ons helpt onze doelen te verwezenlijken.

 

U kan steeds een vrijwillige donatie doen via onze ING-bankrekening.

 

Onze gegevens:

 

AWP-Jodipro

       Rekeningnummer:   377-0349168-05

       IBAN:                    BE96 3770 3491 6805

BIC:                      BBRUBEBB

 

Naar boven

 

 

Materiële steun

 

Voor onze verschillende projecten hebben wij nood aan materiële steun. Op dit ogenblik zijn wij op zoek naar volgende zaken:

 

- Hondenmanden

- Hondenbenches

- Transportbenches

- Hals- en leibanden

- Hondenvoer

- Konijnenvoer (korrels en hooi)

- Konijnenhokken (groot formaat, binnenshuis)

- Drinkflessen voor knaagdieren

- Bodembedekking voor knaagdieren (stro, zaagsel,...)

- Enz...

 

De materiële behoeften voor onze projecten veranderen regelmatig. We proberen ons verlanglijstje hier zo up-to-date mogelijk te houden.

 

Naar boven

 

 

Adoptie op afstand

 

Omdat het onderhoud van onze adoptiedieren een zware financiële kost is voor AWP-Jodipro, is het mogelijk voor particulieren en bedrijven om deze dieren op afstand te adopteren. Dit houdt in dat u een maandelijkse donatie doet aan AWP-Jodipro, waarmee het onderhoud, de verzorging en de medische kosten mee vergoed worden.

 

De kostprijs van adoptie op afstand is €5 per maand voor een konijn voor een gedeelde adoptie (meerdere fosters per dier mogelijk) en €15 per maand voor een volledige adoptie op afstand.

 

De kostprijs van adoptie op afstand is €8 per maand voor een hond voor een gedeelde adoptie (meerdere fosters per dier mogelijk) en €35 per maand voor een volledige adoptie op afstand.

 

Indien u ervoor opteert om een gedeelde adoptie op afstand te doen, dan zullen wij nog andere geïnteresseerden zoeken om samen met u de onderhouds- en medische kosten voor het dier in kwestie te dragen. Indien u voor een volledige adoptie op afstand kiest, dan zorgt u alleen voor het onderhoud van het konijn of de hond. In beide gevallen zullen wij uw naam op de website plaatsen bij het dier in kwestie, tenzij u dit niet wenst. Wij zullen ook ons best doen om u regelmatig te informeren over uw adoptiedier op afstand. Daarnaast ontvangt u van ons een mooi fostercertificaat.

 

Voor meer informatie of aanmelding kan u contact opnemen met Joëlle via foster@jodipro.be.

 

Naar boven

 

 

Tijdelijk opvanggezin worden voor honden

 

Binnen één van onze projecten gaan wij op zoek naar een definitief gouden mandje voor ex-proefhonden.

 

Om deze adopties zo goed mogelijk te organiseren zijn wij dringend op zoek naar tijdelijke opvanggezinnen voor honden. Heeft u graag honden in huis en zou u ons graag helpen bij onze zoektocht naar een echte thuis voor een aantal honden? Dan kan u misschien overwegen om zichzelf op te geven als tijdelijk opvanggezin voor AWP-Jodipro.

 

Als opvanggezin voor AWP-Jodipro zal u één, twee of drie honden in uw gezin opnemen tot we een definitief adoptiegezin voor deze hond(en) gevonden hebben. Uiteraard laten wij u niet zomaar aan uw lot over: u krijgt een contactpersoon aangewezen binnen onze organisatie. Deze persoon zal u altijd bijstaan met raad en daad.

 

Wel willen we u erop wijzen dat de beslissing om opvanggezin te worden niet impulsief genomen mag worden. De dankbaarheid die u hiervoor krijgt is groot, maar toch valt deze taak niet te onderschatten. Sommige honden moeten opnieuw vertrouwen in de mens krijgen of weten bijvoorbeeld niet hoe zij zich in een gezinssituatie moeten gedragen. Het is dus belangrijk dat u bereid bent om met veel liefde en geduld ook een opvoedkundige taak op zich te nemen. Ook het afscheid valt de opvanggezinnen soms zwaar. Toch biedt deze kans u echter veel voldoening wanneer u zich realiseert dat u hiermee soms letterlijk hondenlevens gered heeft.

 

Indien u ervan overtuigd bent dat deze taak iets voor u is, dan kan u het kandidaatstellingsformulier invullen en doormailen naar Heidi via proefdieren@jodipro.be.

 

U zal dan visite krijgen van één van onze medewerkers die het volledige proces uitvoerig met u zal bespreken en al uw vragen beantwoorden.

 

Naar boven

 

 

Tijdelijk opvanggezin worden voor konijnen

 

Bent u +18 jaar?

Woont u in de regio Antwerpen - Mechelen - Brussel of bent u bereid om af en toe naar deze regio te komen voor o.a. Een kennismaking en de jaarlijkse vergadering?

Heeft u een hart voor (knaag)dieren?

Heeft u nog een droog en warm plaatsje beschikbaar bij u thuis?

Bent u bereid om dit diertje dagelijks de gepaste verzorging te geven?

Wil ook u een happy end bezorgen aan een thuisloos konijntje?

 

Indien u ‘ja’ antwoordde op al deze vragen, dan bent u een geschikt kandidaat-opvanggezin.

 

Wat verwachten wij van de gezinnen?

 

Er worden een aantal konijnen tijdelijk bij het gastgezin geplaatst tot er een definitief baasje gevonden wordt. Uiteraard kunt u bij aanvang reeds aangeven wat uw maximum opvangcapaciteit is.

U staat in voor de dagdagelijkse verzorging van het konijn.

Bij eventuele medische problemen van het konijn wordt er samen met AWP-Jodipro overlegd over de meest geschikte oplossing.

U krijgt een contactpersoon van onze organisatie toegewezen die steeds ter beschikking staat bij eventuele vragen en/of problemen en die het konijn zal opvolgen.

U ontvangt van ons een brochure waarin u de belangrijkste informatie omtrent het houden van konijnen kan terugvinden.

 

Interesse?

 

U kunt het kandidaatstellingsformulier voor opvanggezinnen invullen en mailen naar konijnenopvang@jodipro.be.

Vervolgens maken wij met u een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

 

Naar boven

Soort lidmaatschap
1e kwart.
2e kwart.
3e kwart.
4e kwart.
Normaal lid
€ 10
€ 7,50
€ 5
€ 2,50
Beschermend lid
€ 15
€ 11,25
€ 7,50
€ 3,75
Steunend lid
€ 20
€ 15
€ 10
€ 5
Erelid
€ 30
€ 22,50
€ 15
€ 7,50