Animal Welfare Projects
																										       Jodipro vzw

Op dit moment zijn er 4 projecten actief.

 

• Konijnen- en knaagdierenopvang (meer info)

• Het ex-proefdierenproject (meer info)

• Opvang van dieren in nood (meer info)

• Internationaal straat- en asieldieren castratieproject (meer info)

 

Konijnen- en knaagdierenopvang

 

Konijnen- en knaagdiereigenaars kunnen of willen om allerlei redenen vaak niet meer voor hun dieren zorgen. Aangezien reguliere asielen meestal niet voorzien zijn voor de opvang van konijnen en knaagdieren, en mensen hun dier dus niet naar een opvang kunnen brengen, kiezen ze er vaak voor om hun lieveling gewoonweg in de vrije natuur uit te zetten. Tamme konijnen en knaagdieren zijn het echter niet gewend om zelf voedsel te zoeken en de (grotere) roofdieren zien het konijn, de cavia of het ratje eerder als een lekker maal. Deze dieren kunnen met andere woorden niet overleven en sterven jammer genoeg vaak een snelle dood na vrijlating.

 

Samen met andere konijnenopvangcentra - waarvan er in België nog steeds onvoldoende zijn om aan de grote vraag te voldoen - probeert AWP Jodipro deze problematiek onder de aandacht te brengen. Daarnaast organiseren we een konijnenopvang voor thuisloze konijnen en knaagdieren in de regio’s Antwerpen, Mechelen, Tollembeek en Sint-Amands.

 

De konijnen- en knaagdieren opvang van AWP Jodipro werkt met tijdelijke opvanggezinnen, zodat de dieren in een familiale situatie verblijven tot dat er een nieuw baasje gevonden is.

De konijnen worden normaal gezien allemaal gevaccineerd en de rammetjes worden gecastreerd. Daarnaast worden de konijntjes goed opgevolgd zodat eventuele (medische) problemen snel aangepakt kunnen worden. Bovendien werken wij samen met ervaringsdeskundigen op het gebied van konijnengedrag.

 

Vervolgens wordt er op zoek gegaan naar definitieve adoptiegezinnen. Bij het plaatsen van de konijntjes worden ze ofwel samen met een vriendje geplaatst ofwel vindt er koppeling plaats met een konijn dat het adoptiegezin reeds heeft. Konijnen zijn immers sociale dieren en zijn heel eenzaam als e alleen in een hok wonen. AWP Jodipro maakt enkel de volgende combinatie: gecastreerde ram + (gesteriliseerde) voedster.

 

Er mag niet gefokt worden met de dieren, aangezien er al voldoende ongewenste nestjes zijn en ze mogen uiteraard niet gebruikt worden voor consumptie.

AWP Jodipro volgt de konijnen ook op na de adoptie.

 

Voor meer info over de konijnen die momenteel in onze opvanggezinnen verblijven, klik hier.

 

Voor meer info over het afstand doen van uw konijn, klik hier.

 

Naar boven

 

 

Het ex-proefdierenproject

 

Wij herplaatsen ex-proefdieren (honden en katten) in nieuwe gezinnen.

AWP Jodipro vzw vangt deze honden tijdelijk op door middel van opvanggezinnen en biedt deze honden ter adoptie aan bij definitieve adoptiegezinnen. Wij willen deze dieren een tweede kans geven.

 

Klik hier voor een overzicht van de honden die zich op dit moment bij onze opvanggezinnen bevinden.

Klik hier voor een overzicht van de katten die zich op dit moment bij onze opvanggezinnen bevinden.

 

Voor meer info over dit project:

 

proefdieren@jodipro.be

 

Of telefonisch

 

+32 (0)494 37 00 30

 

Naar boven.

 

Opvang van dieren in nood

In noodgevallen helpt AWP Jodipro door de opvang van dieren die nergens anders terecht kunnen. Dit project wordt door hetzelfde team beheerd als het ex-proefdierenproject en komt slechts in actie in noodgevallen wanneer er beroep op gedaan wordt.

 

Voor dieren ter adoptie binnen dit project, klik hier.

 

Voor meer info over dit project:

Heidi Witters

 

info@jodipro.be

 

Of telefonisch

 

+32 (0)494 37 00 30

 

 

 

 

Naar boven.

 

 

Internationaal straat- en asieldieren castratieproject

 

Meer informatie volgt binnenkort.

 

Voor meer info over dit project

 

castratie@jodipro.be

 

 

Naar boven.